Wat te doen in Gelsenkirchen

Gelsenkirchen is een stad met 250.000 inwoners. De stad ligt in het Ruhrgebied in de provincie Noordrijn-Westfalen. Het is niet de eerste stad waar je aan denkt bij een citytrip, toch kun je er een aantal leuke dingen doen. Hieronder staan een aantal tips om jouw reis compleet te maken.

Kunstmuseum Gelsenkirchen bezoeken

In het centrum van de stad ligt het kunstmuseum van Gelsenkirchen. Hier vind je een ruim aanbod aan schilderijen van zowel nationale als internationale schilders. Het museum is vooral aan te raden voor volwassenen en een klein beetje kennis van de Duitse taal is een pré.

Slapen bij Schloss Berge Gelsenkirchen

Het slot van Berge is inmiddels een luxe hotel en restaurant. Maar het gebouw stamt al uit 1248 en vroeger leefde er menig adel in het slot. Voor het nostalgische gevoel is het leuk om hier te verblijven of te gaan eten. Let wel op dat je op tijd reserveert.

Stadiontour Veltins Arena

Op niet wedstrijddagen is het voor voetballiefhebbers een hele beleving om een stadiontour door de thuishaven van Schalke04 te doen. Zo kun je de kleedkamers bewonderen en loop je door de spelerstunnel het veld op. Ook kom je in de persruimte en heb je toegang tot het Schalke04 museum. De kosten van een rondleiding liggen op ongeveer 9 euro voor volwassenen en het kost ongeveer 75 minuten tijd. Meer informatie over de stadiontour vind je op www.schalke.de/Veltinsarenatour

Wandeltocht door Gelsenkirchen

Om tot een mooi beeld van de stad te komen kan het leuk zijn om een begeleide wandeltocht door Gelsenkirchen te doen. Zo kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad en de regio. Tevens kom je op deze manier op alle mooie plekken die Gelsenkirchen te bieden heeft.

Dierentuin Gelsenkirchen

Gelsenkirchen heeft een hele grote dierentuin. Wanneer je alle zones wilt bezoeken ben je zeker een goede vier uur bezig. Elke zone in de dierentuin kent haar eigen thema waardoor het park erg overzichtelijk is. Houdt bij een bezoek aan de dierentuin wel rekening met het feit dat de safari zone s’winters gesloten is in verband met de kou.